Cadeau – Vraag maar raak

Nu het bijna kerst is en het einde van het jaar in zicht is, vliegen de cadeaus en de cadeaukortingen je om de oren. Ik hou hier zelf ook wel van en ik heb al het een en ander aangenomen, maar ik hou ook van weggeven. Cadeaus geven is volgens mij net zo leuk als cadeaus krijgen. Nederlanders staan bekend om hoe leuk we gratis dingen vinden, maar ik denk dat iedereen het leuk vindt iets te krijgen.

Vanmorgen werd ik wakker met het geweldige idee om jou ook iets te geven. Het mooie is dat ik jou zelf laat bepalen wat ik je geef. Tot op zekere hoogte natuurlijk. Ik geef bijv. geen Mercedes weg…

Voor de lessen maak ik geregeld video’s, zodat mijn leerlingen thuis op hun gemak nog eens kunnen bekijken hoe ik een bepaalde techniek doe of hoe ik iets speel. Heel leerzaam en op maat gemaakt. Dit wil ik jou ook geven.

Loop je misschien ergens tegen aan? Een bepaalde techniek, een nummer die je graag zou willen kunnen, een bepaald akkoord, waar de knoppen op je gitaar voor zijn, misschien heb je een gitarist iets zien doen en vraag je je af hoe hij/zij dat doet, enz, enz, enz. Zie het als een gitaar helpdesk. Ik stel me een tijd lang op als jouw Gratis Gitaar Vraagbaak!

Waar kun je me vragen over stellen?vraag ?

 • techniek (vibrato, tappen, benden, slide-gitaar,…)
 • muziektheorie (toonladders, akkoordenbouw,…)
 • akkoorden (wat is een D/F#, hoe speel ik een Fm7b5,…)
 • liedjes (Hoe speel ik dat loopje van Sweet child o Mine of Hoe van Nielson,…)
 • apparatuur (welke pedaaltjes heb ik nodig voor dit geluid, waarvoor is deze knop op mijn versterker,…)
 • oefenen
 • enz, enz

Je mag me ook vragen stellen over

 • productie
 • mixen
 • opnemen
 • songwriting

LET OP: Dit aanbod blijft staan tot het eind van het jaar (31 december 2014) en geldt voor IEDEREEN die dit leest!

Schrijf hieronder je vraag en ik zal het naar mijn beste kunnen beantwoorden. De antwoorden zal ik op video opnemen en op Youtube zetten. De link naar de video schrijf ik als reactie op je vraag.

Waar kan ik jou mee helpen?

5 thoughts on “Cadeau – Vraag maar raak

 1. Bram says:

  Hoi Martijn,

  Ik zoek vaak de chords/tabs van een nummer die ik graag op de gitaar zou willen kunnen spelen op internet. Vaak staat er dan bij op welke fret de capo wordt geplaatst.

  Nou kom ik vaak nummers tegen waar bij ik de gitaar van mij niet vind klinken zoals op het nummer ondanks dat ik de capo op de juiste fret heb geplaatst.

  Mijn vraag is of sommige artiesten de gitaar op een andere toonsoort hebben gestemd dan ik? Wordt de gitaar vaak op een andere toonsoort gestemd en is dit eenvoudig zelf te doen m.b.v. een stem apparaat? Mijn angst is namelijk dat ik mijn gitaar volledig on-stem en dan het mij niet meer lukt de gitaar naar het begin terug te stemmen.

  Groeten,

  Bram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.