Over Martijn

Martijn LuimesHoeveel mensen zullen er zijn die ergens in huis een gitaar hebben staan? Er zijn er zo veel…. Vaak blijkt dat het eigenlijk meer opvulling van de kamer is, dan dat er op gespeeld wordt. Misschien dat het nog net lukt om (een stukje van) een bekend liedje te spelen, maar daar blijft het vaak bij. Terwijl de wens om meer te kunnen er nog wel is! Of die mensen die een blauwe maandag les hebben gehad en gebombardeerd werden met dingen waar niet op zaten te wachten. Die mensen help ik om de droom GITAAR te kunnen spelen alsnog waar te maken!

Ik help ook degenen die al langer gitaar spelen om verder te komen. Het kan zijn dat een gitarist door het stemmetje in het hoofd wordt tegengehouden de volgende stap te zetten, dan help ik om hier doorheen te breken en tools te geven om met dat stemmetje om te gaan. Een gitarist die verder wil, beter wil worden, wil ik graag coachen om de doelen te stellen en te halen. Dit alles doe ik op het gebied van gitaarspel, muziektheorie, productie, mixen en songwriting.

Ik geloof dat het belangrijk is om naast een drukke baan en een druk bestaan, creatief bezig te zijn. Ik wil mensen een nieuwe manier geven zichzelf uit te drukken. Muziek is daar heel goed voor, het geeft uitdrukking aan wat niet gezegd kan worden maar waarover je niet kan zwijgen.

Ik geloof dat iedereen een kans moet kunnen krijgen om gitaar te leren spelen op een manier die stimuleert en ook echt iets oplevert van het begin af aan. Creativiteit is een heel belangrijke bezigheid en er is niets dat je je zo gul, blij, levendig, moedig en meelevend laat zijn.

Na jarenlang les te hebben gegeven, heb ik een systeem Martijn Luimesontwikkeld dat zorgt dat je met 4 lessen al 1000 liedjes kunt spelen. Mensen die op les kwamen met een ik-probeer-het-nog-één-keer gedachte zijn weer helemaal enthousiast geworden voor de gitaar! Daar haal ik heel veel voldoening uit! Ik heb een boek geschreven dat ik gebruik in de lessen waarin alles staat wat je moet weten om te starten. Ook heb ik op Youtube een aantal video’s staan die als aanvulling op het boek gezien kunnen worden. Ik heb zelf veel last gehad van het stemmetje met als gevolg dat ik weinig naar buiten ben getreden met mijn muziek. Nu ik Martijn Luimes Liveweet hoe ik er mee om kan gaan, is mijn CD uit, heb ik veel muziek geschreven en naar buiten gebracht en heb ik het boek voor de lessen geschreven. Maar het belangrijkste is dat ik weet dat dat stemmetje het niet voor het zeggen heeft. Dat wil en kan ik anderen ook geven. Klik hier om mijn muziek te beluisteren

Ik wil in een wereld leven waarin mensen elkaar zien en positief met elkaar samenleven vanuit wederzijds respect. Waarin iedereen zichzelf kan zijn en verschillen worden gewaardeerd. Ik denk dat creativiteit hierin onmisbaar is en zeker muziek. Muziek is een universele taal, waarin we elkaar makkelijker verstaan.